Doneer je gerooide bomen via Meer Bomen Nu

Elke boom maakt jaarlijks honderden zaailingen en velen hiervan overleven het niet. Sterker nog, sommigen staan in de weg en worden tijdens reguliere werkzaamheden verwijderd. Veel landschapsbeheergroepen verwijderen regelmatig jonge zaailingen: de berken, vuilboompjes of lijsterbessen van de heide, verschillende soorten te dichtbij een wandelpad, elzen uit de poelen, noem maar op. Hoe mooi is het als je een groen initatief, een voedselbos, een groene boer of je buurman blij kan maken met deze bomen? 

Meer Bomen Nu redt jonge kansarme zaailingen om ze te ver planten naar kansrijke plekken. Deze zaailingen zijn een bron van circulair, gratis, inheems en praktisch biologisch plantgoed om Nederland sneller mee te vergroenen. Zo krijgt de berk van de heide een nieuwe kans in de houtwal van een voedselbos.

Door middel van de Bomenplanner proberen we vraag en aanbod bij elkaar te brengen: boswachters en beheergroepen geven waar, wanneer er welke boompjes worden gerooid, en mogelijke helpers en bomen-ophalers kunnen zich hierop inschrijven. Hoe dat precies werkt? Dan leggen we je graag uit. We hopen dat zoveel mogelijk landschapsbeheergroepen aanhaken aan de campagne!

Op 4 September om 19.30 organiseert Meer Bomen Nu in samenwerking met Landschap Overijssel een webinar voor alle vrijwillige landschapsbeheergroepen om meer te leren over de methode, en hoe ook jij laagdrempelig de zaailingen die vrijkomen tijdens je werkzaamheden kan doneren aan groene bomenplanters in de buurt. 

Het is niet verplicht, maar het is fijn als je laat weten of je erbij bent, dan sturen we je vooraf een herinnering:

Ook zonder aanmelding van harte welkom, onderstaande de Teamslink van de Webinar!