Deze winter is de tweede maal dat Meer Bomen Nu dankzij de provincie Zeeland en Zeeuwse gemeenten in Zeeland van start gaat. Jaarlijks verplant de actie zo’n 20.000 bomen en struiken die anders zouden vergaan!

Gedeputeerde Nielen, die samen met zijn kleinzoon naar de eerste oogstdag van het seizoen was gekomen, is enthousiast: ‘De natuur is ontzettend belangrijk voor onze mooie provincie. Groen in je buurt draagt bij aan een aangename leefomgeving. Daarbij telt elke boom. Meer Bomen Nu brengt natuur dicht bij huis. Jonge bomen en struiken die ergens ongewenst zijn, krijgen op een andere plek een tweede kans. Het afgelopen jaar werden In de provincie Zeeland al meer dan 20 duizend bomen en struiken verplant op deze manier. We streven komend seizoen opnieuw naar zo’n mooi resultaat. Ontzettend veel dank aan alle vrijwilligers, oogst- en plantlocaties!’

Ook wethouder Van de Voorde van Terneuzen kwam oogsten op deze eerste dag. Uiteraard was regiocoördinator Anouk Guilliet ook van de partij!