Deze winter is de tweede maal dat Meer Bomen Nu dankzij de provincie in NoordBrabant van start gaat. Afgelopen winter was het doel om 25.000 bomen te verplanten. Door de enorme inzet van tal van vrijwilligers werden dat er meer dan 50.000! 

De opening van het seizoen in Noord-Brabant vond plaats in De Vilt te Beugen (in de nieuwe deelnemende gemeente Land van Cuijk) in het bijzijn van gedeputeerde Hagar Roijackers en wethouder Antoinette Maas.

In dit voor Brabant bijzondere hoogveengebied in ontwikkeling, hebben we de wilde gagel weer ruimte gegeven om te groeien. Ook krijgen mossen weer de kans om polvorming te ontwikkelen. Regiocoördinator Stijn Mertens werkte samen met 20 mensen van Brabants Landschap en IVN. Ook kwamen 21 lokale Meer Bomen Nu vrijwilligers helpen. Bijna alle 1036 meerstammig geoogste wilg, els en vuilboom zaailingen gingen direct naar nieuwe plantlocaties toe.

Aan het einde van de dag konden er ook nog eens 2.500 zaailingen van wilg, berk en populier worden opgehaald uit Veghel, waar tijdens de Natuurwerkdag door lokale IVN vrijwilligers ook hard geoogst werd.

Beeld: Loes Jansen en Stijn Mertens