Ingeborg Plugge is samen met Anouk regiocoördinator in Zeeland. ……
Meer Bomen Nu is er voor iedereen in Zeeland die klimaat en biodiversiteit een handje wil helpen! Regiocoördinatoren Anouk en Ingeborg zijn met tal van vrijwilligers hard aan de slag om meer bomen te (ver)planten. Samen met terreinbeheerders, gemeenten en vele andere partijen kan iedereen een steentje bijdragen. Jeuken jouw handen ook om iets te doen? Mail dan met Anouk en Ingeborg via zeeland@meerbomen.studiopuik.com!
Ingeborg Plugge is samen met Anouk regiocoördinator in Zeeland. ……
Ramon is chauffeur voor Meer Bomen Nu in Zeeland. Met zijn elektrische bus was hij bij vrijwel elke oogstdag in Zeeland om scheppen, knoppenkaarten en een kruiwagen te brengen. En… voor de harde werkers bakte hij zelfs poffertjes vanuit zijn bus! Wat een topper!
Anouk is samen met Ingeborg regiocoördinator in provincie Zeeland. Ze is hard aan de slag om jaarlijks 20.000 bomen en struiken in Zeeland te planten! Help je mee? Voor vragen kan je terecht bij Anouk door haar een mailtje te sturen via zeeland@meerbomen.studiopuik.com.
Bekijk welk event je leuk lijkt en klik vervolgens op ‘aanmelden’. Wil je vaker meedoen of wil je bomen ophalen? Kijk dan onder ik doe mee.
Je gaat planten in Zeeland. Goed bezig! Maar welke boom past er nu bij jouw grondsoort? En hoe plant je deze boom of struik? Dan kan je vinden via op de Bomenvinder.
Als je de juiste boom voor jouw grondsoort hebt gevonden kun je ook nog gaan nadenken over de juiste boom voor jouw streek. Stichting Landschapsbeheer Zeeland raadt de Zwarte Els, Berk, Kardinaalsmuts, Es, Zwarte populier, Zoete Kers, Egelantier, Kraakwilg, Bittere wilg en Lijsterbes aan om te planten. Deze bomen en struiken zijn inheems én streekeigen voor Zeeland. Lees hier alles over streekeigen plantgoed – of bekijk gelijk hier hun streekeigen plantgoed tabel. Bekijk hieronder ook de playlist over het aanplanten van landschapselementen door Landschapsbeheer Zeeland.
Op welke plek kun je goed (grootschalig) planten? De provincie heeft hiervoor De Zeeuwse Bosvisie geschreven. Daarin staan zoekgebieden aangegeven voor aanleg van bos of landschapselementen (vanaf pagina 51). In sommige gebieden is bos niet gewenst, bijvoorbeeld daar waar weidsheid belangrijk is voor bijvoorbeeld weidevogels. Je kunt deze kaart, gemaakt door de provincie, bekijken: als je links “Natuur” selecteert, staat onderaan een kaart die “Bosvisie zoekgebieden” heet.
Pas bijvoorbeeld ook op het met planten van meidoorn binnen een straal van 500 meter bij fruitgaarden omdat bacterievuur kan optreden. Hierbij is het altijd handig om niet monotoon te planten, maar altijd meer veel verschillende soorten bomen. Dan verspreiden ziektes zich minder snel. Ook is het handig om te controleren of je met bomenkap regels te maken krijgt van de provincie, als je bijvoorbeeld een laan of solitaire boom plant buiten de bebouwde kom. Lees het hele natuurbeleid van de provincie hier.
Miljoenen bomen verplanten? Dat lukt niet zonder de juiste partners! Een aantal partijen ondersteunt ons landelijk, maar ook lokaal krijgen we veel support uit diverse hoeken.
Ga naar de agenda en meld je aan voor één van de oogst- en/of plantdagen.
Intussen zijn we ook druk bezig op tal van andere plekken! Linda in Elst, Lars in Ede en Mario in Haarlemmermeer. En we blijven groeien! Doe je mee?
We plaatsen cookies om deze site te optimaliseren. Data over hoe je deze site gebruikt wordt geanonimiseerd opgeslagen. Weigeren van bepaalde cookies kan functionaliteit van deze site beïnvloeden.